Double Check Blue pada WhatsApp Apa itu?

WhatsApp adalah aplikasi yang berkembang dengan peredaran masa dalam cara raksasa dan adalah, hari ini, sangat berbeza dari apa yang berlaku pada masa lalu, dengan banyak ciri-ciri dan pilihan baru untuk dapat gunakannya dengan cara yang paling sesuai dengan kami.

Jika seketika dahulu anda tidak boleh membuat panggilan suara, apalagi video, hari ini segala-galanya mungkin dan anda juga boleh tahu jika orang itu bukan sahaja menerima mesej itu tetapi juga jika anda telah membacanya. Itu hanya akan menjadi pemeriksaan dua kali ganda, tetapi mari kita menggali lebih mendalam lagi.

Apakah cek double blue pada WhatsApp

Pada dasarnya, apabila orang yang menerima mesej kami membacanya. Ingatlah bahawa sebaik sahaja kami menghantar mesej, ikon seperti jam muncul di sebelahnya, itu bermakna anda tidak mempunyai sambungan atau lambat kerana ia belum dihantar. Sekiranya cek kelabu tunggal muncul, ia bermakna ia dihantar dan apabila dua muncul, ia diterima.

Ramai orang berasa keliru dan percaya bahawa mempunyai dua pemeriksaan kelabu bermakna bahawa orang itu telah melihat mesej itu, lebih daripada satu masalah yang mereka telah pasti dan saya dimasukkan ke dalam kumpulan itu.

Bagaimana untuk mengetahui apabila mereka melihat mesej WhatsApp

Kebenarannya adalah bahawa cek kelabu ganda yang diterima, tetapi tidak dibaca, tidak bermakna ia dilihat. Kemudian cek double biru atau biru, itu bermakna orang yang menerima mesej itu, membuka chat atau perbualan dan membaca apa yang anda hantar . Tetapi saya ingin menjelaskan lagi dengan keraguan, hanya apabila terdapat pemeriksaan ganda biru atau biru bermakna bahawa orang itu telah melihatnya, tetapi ia biru atau biru, maka itu tidak bermakna saya telah membacanya.

Saya menjelaskan ini kerana, seperti yang saya katakan sebelumnya, saya mengalami beberapa masalah dan saya telah bosan membaca di forum dan juga orang-orang video YouTube yang mengeluh mengenai perkara itu.

Ingat juga bahawa dari pilihan konfigurasi anda akan dapat menyahaktifkan atau mengaktifkan pilihan ini supaya kenalan anda tahu apabila anda membaca mesej yang mereka hantar kepada anda. Walaupun sekiranya anda menyahaktifkan opsyen, anda tidak akan dapat melihat jika seseorang membaca mesej anda atau tidak.